Taken van de Commissioner Activities

Taken Commissioner Activities

Taken Commissioner Activities

Als Commissioner Activities ben ik verantwoordelijk voor de HR binnen FSR en het organiseren van het International Research Project (IRP), de Big 4 Cycle en ICansultancy. Dit houdt in dat in juli mijn functie begint met de sollicitaties voor drie commissies en het contact met de studenten die zich hebben aangemeld. En de organisatie van de Big 4 Cycle die in september van start gaat met vier inhousedagen van de vier accountancy kantoren PwC, EY, KPMG en Deloitte. Het IRP is in het kort een consultancy project waarin vier partners worden ondersteunt met onderzoek naar een specifiek vraagstuk van de Colombiaanse markt. Het project loopt het hele jaar door tot juli wanneer het field research in het buitenland plaatsvindt. ICansultancy is in januari en de organisatie voor de Women Consultancy Day is in samenwerking met twee andere studieverenigingen.

In het begin kostte het voorbereiden van de sollicitaties veel tijd, omdat ik zelf nog niet erg ervaren hiermee was. Het is heel leuk om te merken dat je daar zelf in ontwikkelt en verder in leert. Daarnaast is het leuk om de meeste commissieleden die uiteindelijk worden gebeld voor de commissies gezien te hebben tijdens de sollicitaties.

In de zomermaanden ben ik ook bezig geweest met het voorbereiden van de Big 4 Cycle samen met de Accountancy Commissie. Ik heb veel contact gehad met de recruiters van de kantoren om de dagen te coördineren en de organisatie te bespreken. De promotieperiode voor dit evenement is relatief kort, omdat de Cycle plaatsvindt direct na de start van het academische jaar. Het IRP begon in juli al te leven bij Maarten Fuchs, die de functie van Vice President heeft, en mijzelf. We hebben samen nagedacht over landen die ons interessant en leuk leken. Ook hoe we dit jaar het IRP wilden benaderen, met de weinige kennis die we achteraf er nog over hadden.

In september begint het academische jaar met de master kick-offs, hier ben je met het hele bestuur mee bezig. Daarnaast begon de promotie voor de Big 4 Cycle die midden september van start ging met de eerste inhousedag. Tegelijkertijd liep de promotie voor de commissies die in september open gingen. Dit waren een stuk meer commissies dan in juli en dus een stuk meer sollicitaties. Ook in september begint het jaar voor de andere studieverenigingen en zijn er dus heel wat borrels het bestuur afgaat.

De inhousedagen van de Big 4 Cycle waren erg leuk en een goede gelegenheid om een kijkje te nemen in de accountancy wereld, zonder zelf enig idee te hebben of dit mij interesseerde. De laatste inhousedag vond plaats begin oktober en ook de commissie sollicitaties zijn dan zo goed als klaar. Als HR is het belangrijk dat je een overzicht van alle sollicitanten hebt en goed communiceert met de sollicitanten van wanneer ze op gesprek komen. Daarnaast is de communicatie naar de rest van het bestuur belangrijk, zodat zij ook weten wanneer zij een sollicitatie afnemen. Bij de commissie sollicitaties zijn er altijd twee bestuursleden aanwezig. Eén die de vragen stelt en één die notuleert.

Nadat de IRP commissie gevormd is in september, beginnen in oktober de wekelijkse meetings om in eerste instantie de locatie te gaan bepalen. Heel leuk hieraan is dat er nieuwe input is en discussies over waar we het beste heen kunnen, voor de bedrijven en de studenten. In de maanden erna loopt de promotie onder de studenten om zich aan te melden als deelnemer. De commissie bestaat uit vijf studenten, waaronder de Vice President (als Marketing Officer) en Commissioner Activities (als Chairman). In november zijn de sollicitaties voor de overige vijftien deelnemers die de groep compleet maken. Dit is een hele leuke en leerzame fase, omdat de commissie hier in overleg samen uit moet komen en over eens moet zijn. Verder ben ik als Commissioner Activities het hele jaar bezig met het IRP, omdat het field research in juli 2019 plaatsvindt en ik evengoed als voorzitter en deelnemer het project meedoe. Ben je nieuwsgierig geworden naar het IRP en wil je hier graag wat meer informatie over lezen, dan kan je dit vinden op de website: www.irprotterdam.nl.

Als je meer wilt weten of vragen hebt over de functie van de Commissaris Activiteiten, kun je mij altijd appen (+31622698561) of mailen (activities@fsr.nl).

Cancel