Taken van de Commissioner External Relations

Taken Commissioner External Relations

Taken Commissioner External Relations

Hoi! Mijn naam is Maarten van der Puijl en ik ben de Commissioner External Relations van het huidige FSR bestuur. Bij deze functie horen veel verschillende taken en door het jaar heen ligt je focus ook steeds op andere zaken. In de basis ben ik verantwoordelijk voor de contacten met partners van de FSR. Dit houdt in dat ik de acquisitie voor de evenementen verzorg, contacten onderhoud met de huidige partners en mogelijkheden onderzoek voor nieuwe partners. Als External heb je de verantwoordelijkheid dat de evenementen van de FSR gevuld zijn met interessante partners. Ook ben je verantwoordelijk voor de algehele inkomsten van de FSR, het regelen van gastsprekers voor verschillende evenementen en je organiseert zelf een aantal evenementen. Twee evenementen die je organiseert zijn de Asset Management Tour en de Investment Week. Daarnaast organiseer je nog een aantal kleinere evenementen zoals het Private Equity Diner in maart.  

Het jaar begint meteen intensief voor de External.  In de zomer probeer je zoveel mogelijk partners te bezoeken om de samenwerking te bespreken. Aangezien veel bedrijven hun recruitmentkalender voor het academische jaar in de zomer bepalen, is het belangrijk om voor die tijd de samenwerking voor komend jaar te bespreken. Ik ben zelf in deze periode bij ongeveer 45 bedrijven langs geweest. De gesprekken vond ik erg leuk om te doen, omdat elke meeting anders is. Met sommige partners heeft de FSR al jaren een intensieve samenwerking. De gesprekken zijn anders wanneer je aankomend jaar met een nieuwe partner voor het eerst een samenwerking aan wilt gaan. Ik vond het ook erg leuk bij alle verschillende bedrijven binnen te kijken. Dit geeft een erg goed beeld van de sfeer en de werkzaamheden binnen dat bedrijf.  Na de zomer probeer je voor ogen te hebben welke partners aan welke evenementen deel kunnen deelnemen. Dit moet uiteindelijk gefinaliseerd worden, hiervoor heb je vooral telefonisch vervolggesprekken met de mensen die je in de zomer hebt gesproken.

Daarnaast blijft het contact met bedrijven in de loop van het jaar het belangrijkste deel van de functie External. Je benadert nieuwe interessante partijen om te overleggen of je een samenwerking aan kan gaan. Ook ben ik het aanspreekpunt voor bedrijven die graag een samenwerking willen aangaan. Deze gesprekken kunnen zowel telefonisch zijn, als dat je een keer langs gaat. Door het jaar heen blijf je ook veel in contact met bestaande partners. Dit kan omdat ze bijvoorbeeld een vacature willen promoten op de carrière pagina of mee willen doen met extra evenementen. Rond evenementen draag je het contact met partners over aan de bestuursgenoot die verantwoordelijk is voor de organisatie. In januari ga je samen met de Commissioner Finance Activities voor acquisitie naar Londen. In deze week zijn wij langs geweest bij de grote Investment Banks en Asset Managers. Zelf vond ik dit een erg gave ervaring. In de tweede helft van het jaar zijn er twee grote evenementen waar de acquisitie vooral in de periode na de kerst loopt, dit zijn de European Finance Tour en de Investment Week. Na de kerst ben je dus weer druk met de acquisitie voor deze evenementen, naast het onderhouden van de contacten met partners.

Tevens ben ik verantwoordelijk voor de organisatie van enkele evenementen. In de loop van de zomer begint ook de organisatie van de Asset Management Tour. Dit is een meerdaags evenement met verschillende grote Asset Managers in Nederland, waarbij je in hotels verblijft. We organiseren dit gezamenlijk met de FSA, de financiële studievereniging in Amsterdam. Ook ben je als Commissioner External Relations mede verantwoordelijk voor de organisatie van de Investment Week die we in samenwerking met B&R Beurs organiseren. Dit evenement is aan het eind van het studiejaar en bestaat uit verschillende thema dagen, zoals een Hedge Fund dag en een Private Equity dag. Bedrijven geven hier cases en verzorgen diners. Op donderdag is het symposium waar ongeveer 800 bezoekers zijn en met sprekers van Blackrock, Amundi, Alliance Bernstein en StateStreet. Je bent verantwoordelijk voor de acquisitie van de partners maar ook voor de organisatie van het evenement zelf samen met de commissie.

Zelf vind ik de functie External Relations erg interessant. Het geeft een erg goed beeld van de verschillende bedrijven in de financiële sector. Ik heb mij goed oriënteren en heb veel nieuwe kennis opgedaan in wat er mogelijk is en wat bij mij zou kunnen passen. Ik heb dit jaar veel geleerd over de professionele communicatie met bedrijven. Bij elk bedrijf heb je te maken met andere type mensen en kan een andere aanpak beter werken. Ik heb snel leren schakelen om hier mij gemakkelijk in aan te passen. Wat mij tot slot erg aanspreekt is dat je naast je commerciële taken ook zelf een paar interessante evenementen organiseert. Dit maakt de functie in mijn ogen erg divers. Mocht je meer willen weten kan je me altijd een berichtje sturen op 06 485 742 40 om een keer een koffietje te doen!

Cancel