Taken van de Commissioner Finance Activities

Taken Commissioner Finance Activities

Taken Commissioner Finance Activities

Als Commissioner Finance Activities ben ik verantwoordelijk voor de organisatie van bijna alle finance evenementen van de FSR. Het leukste aan mijn functie vind ik dat je contact hebt met veel verschillende partijen. Zo werk je intensief samen met je commissieleden voor de organisatie van een evenement, je communiceert met de verschillende partners en je werkt nauw samen met je bestuursgenoten.

Na een intensieve inwerkingsperiode en een leuk beleidsweekend met het oude bestuur begon mijn jaar met de organisatie van de International Banking Cycle (IBC). Tijdens de IBC komen tien grote investeringsbanken uit Londen en Amsterdam naar de campus van de universiteit om een workshop, presentatie en een borrel te geven. Omdat dit evenement al begin september plaatsvindt, ben ik in de zomer samen met mijn bestuursgenoot Maarten Fuchs al begonnen met de promotie van het evenement. Ook heb ik in deze periode veel samen gewerkt met Esmee om de inkomsten en kosten te bespreken. Als Commissioner Finance Activities ben je samen met de IBC commissie verantwoordelijk voor alle logistieke zaken en de communicatie naar de studenten. De IBC is een van de grootste evenementen van de FSR, hierdoor is het een hele drukke, maar zeker ook leuke en leerzame periode. Wat ik zelf ook erg leuk vond, is dat ik voor de evaluatie van de IBC en de planning van de IBC 2019 een week naar London ben geweest samen met de External, Maarten van der Puijl.

Meteen na de IBC begon ik samen met mijn bestuursgenoot Maarten Fuchs met de organisatie van het volgende evenement namelijk de Financial Business Cycle (FBC). De FBC is een oriënterend evenement waarin we activiteiten organiseren in de finance, accounting en controlling sector. Heel leuk hieraan vond ik dat ik tijdens organisatie en de evenementen zelf zo veel verschillende bedrijven kon zien en kijken welke sector het beste bij mij zou passen. De FBC duurde drie weken lang en bestond uit in-house dagen, on-campus workshops en diners. Er deden dit jaar 25 verschillende partners mee aan de FBC wat erg leuk was, maar zeker ook een uitdaging met de communicatie en organisatie.

Bovendien ben ik samen met mijn bestuursgenoot Baus en twee commissieleden druk geweest met de organisatie van de Corporate Finance Competition (CFC) en The Valuation. Tijdens de CFC ga je samen met een groep van 20 studenten voor twee dagen naar het Landgoed Duin & Kruidberg, waar we verschillende cases maken, in combinatie met informele activiteiten zoals een diner en borrels.

Het laatste evenement wat ik organiseer dit jaar is de European Finance Tour (EFT). Samen met de EFT-commissie ben ik nu druk bezig met de organisatie van EFT 2019! Dit jaar zullen wij in mei met een groep van 20 studenten afreizen naar Londen voor vier dagen. Hier zullen we verschillende bedrijven bezoeken om cases te doen en de bedrijfscultuur te leren kennen. Het is een leuke mengeling tussen serieuze bedrijfsbezoeken en het ontdekken wat de stad allemaal te bieden heeft. De commissie en ik kijken er enorm naar uit!

Ik hoop zo een duidelijk beeld te hebben gegeven van mijn functie. Als je meer wilt weten of nog vragen hebt dan kun je mij altijd een mailtje finance@fsr.nl of appje sturen (06-43907615). Ik vertel je graag meer tijdens een koffietje! 

Cancel