Taken van de Vice President

Taken Vice President

Taken Vice President

Als Vice President ben ik verantwoordelijk voor de klassieke secretaristaken, alle promotie van de FSR en het (mede-)organiseren van verscheidene evenementen zoals de Financial Business Cycle, het International Research Project (IRP) en de ESE Finance Day. Bij nagenoeg alle andere evenementen heb ik een ondersteunende rol als verantwoordelijke voor de promotie.

Naast dat ik een aantal weken op vakantie ben geweest, was ik in juli en augustus vooral bezig met mijn promotietaken voor de evenementen die aan het begin van het collegejaar zouden plaatsvinden zoals de International Banking Cycle en de Big 4 Cycle. Deze evenementen vinden heel dicht op de start van het academische jaar plaats, waardoor dit een zeer intensieve periode was. Het ontwerpen van de promotiematerialen kostte toen veel tijd omdat ik zelf amper ervaring met programma’s, zoals InDesign, had. Gedurende het eerste half jaar ben ik hier snel beter in geworden.

Tijdens de eerste maanden vonden ook de sollicitaties plaats van de FSR commissies plaats. Claudia Hofmans en in hebben toen ook de IRP commissie gevormd, met zijn vijven hebben wij vervolgens de bestemming bepaald en de basis gelegd voor het project.

Zodra de International Banking Cycle voorbij was, ben ik met Heleen Françoys, de Commissioner Finance Activities, aan de slag gegaan met de Financial Business Cycle. Gedurende dit drieweekse evenement hebben wij elke dag inhousedagen, on-campus workshops en diners georganiseerd om studenten de vele mogelijkheden binnen Finance, Accounancy en Controlling te laten zien. De Financial Business Cycle was ook voor mijzelf een erg zinnige ervaring, door dit evenement heb ik een beter beeld gekregen van veel verschillende sectoren.

Na de Financial Business Cycle heb ik mij samen met Claudia vooral op het IRP gericht. In november waren de sollicitaties voor de resterende vijftien deelnemers naast de commissie, Claudia en ikzelf. Ook binnen het IRP ben ik verantwoordelijk voor de promotie en dus indirect voor het aantal aanmeldingen en de kwaliteit van de deelnemers. Na de promotieperiode hebben Claudia, ik en de rest van de commissie alle sollicitaties afgenomen en de groep van 20 studenten compleet gemaakt. In januari begon het IRP traject dan echt met de kick-off op het EY kantoor en de start van de acquisitieperiode. Vanaf begin januari tot en met halverwege maart benader ik net als elke deelnemer acht uur per week bedrijven om het research project voor uit te voeren. Als vier bedrijven zijn gevonden zullen wij in groepjes van vijf een aantal maanden voor hen deskresearch uitvoeren en daarna in de zomer een maand naar Colombia afreizen.

Behalve het IRP zal ik in de tweede helft van het jaar ook mijn tijd blijven steken in mijn andere taken. Voor alle evenementen moet een promotieplan worden gemaakt en uitgevoerd en de secretaristaken gaan ook door. Bovendien vorm ik samen met Esmée, de Treasurer, het alumnibestuur van de FSR. Gedurende het jaar organiseren wij meerdere alumniactiviteiten zoals borrels in Rotterdam, Amsterdam en Londen en een Alumni dag aan het einde van het jaar. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de alumni van de FSR nauw betrokken blijven bij de vereniging en elkaar nog regelmatig spreken.

Als je meer wilt weten of vragen hebt over de taken van de Vice President, kun je mij altijd appen (+31634242593) of mailen (vicepresident@fsr.nl).

Cancel