Consultant/Executive Corporate Finance

Company
KPMG
Type
Vacancy
Location
Amsterdam
Sector
Consultancy, Corporate Finance
Language
English
Website
www.kpmg.nl

Description

Consultant/Executive Corporate Finance

De functie

KPMG Corporate Finance biedt (inter)nationale dienstverlening op het gebied van transacties in de strategie-, acquisitie-, verkoop-, waarderings- en financieringsfase. Hiertoe begeleidt KPMG Corporate Finance cliënten bij alle stadia van fusies, acquisities, desinvesteringen, strategische heroriëntatie, waarderingen en financieringen. Door de koppeling van branche- & vakkennis biedt KPMG Corporate Finance intensieve begeleiding bij deze processen en daaraan gerelateerde projecten.Corporate Finance bestaat uit drie onderdelen: M&A, Valuations en Debt Advisory.

Bij M&A richten we ons op de begeleiding van fusies en overnames. Hierbij staan wij bijvoorbeeld de verkopende partij bij vanaf de eerste zoektocht naar mogelijke geïnteresseerde investeerders, tot aan de onderhandelingstafel. Het gaat binnen het internationale KPMG-netwerk om honderden deals per jaar, wereldwijd een uniek aantal.

Als lid van het Valuations team treed je op als onafhankelijke deskundige bij (strategische) waarderingsvraagstukken uit alle sectoren. Zo help je met waardeanalyses van (onderdelen van) organisaties, onder meer voor verkoop en aankoop, voor audit- en fiscale doeleinden en bij second opinions en disputen. Het betreft doorgaans bepalende momenten in de ontwikkeling van een onderneming.

Bij Debt Advisory begeleiden we corporates en financiële instellingen bij uitdagende en complexe financieringsvraagstukken. Ons team biedt (inter)nationale dienstverlening op het gebied van (her)financieringsprocessen, credit rating advies, securitisaties, projectfinanciering en publiek private samenwerking (PPS). In een veranderend financieringslandschap, waarbij, naast bankfinanciering, alternatieve financieringsbronnen steeds belangrijker worden, positioneert het Debt Advisory Team zich als onafhankelijk adviseur tussen ondernemingen en de (internationale) kapitaalmarkt.

Het succes van KPMG Corporate Finance steunt op een aantal pijlers: een klantgerichte benadering, een open cultuur, hoge standaarden, gemotiveerde mensen, onafhankelijkheid en creatieve oplossingen. Cliënten zijn onder meer middelgrote ondernemingen, beursgenoteerde ondernemingen en (semi-) overheidsinstellingen. Door ons sterke internationale netwerk zijn wij in staat wereldwijd opererende ondernemingen te ondersteunen. In Nederland heeft Corporate Finance een vestiging in Amstelveen.

In 2014 was KPMG Corporate Finance wereldwijd met ruim 2.500 professionals in 86 landen als adviseur betrokken bij 366 fusies& overnames. Met 25 transacties had KPMG Corporate Finance in Nederland ook een leidende positie.

Het profiel

Gedurende het eerste jaar als Executive bij Corporate Finance bieden wij een brede opleiding en ervaring in korte tijd door op twee afdelingen binnen Corporate Finance mee te werken. Hierdoor krijg je als Executive de kans om je snel breed te ontwikkelen als Corporate Finance professional om vervolgens binnen één van de afdelingen verder te specialiseren.

Kenmerkend voor je werkzaamheden zijn de persoonlijke benadering en de gerichtheid op transacties. Je adviseert klanten en staat ze bij gedurende het hele proces. In deze functie krijg je een brede ervaring op het gebied van corporate finance binnen verschillende industriegroepen. Je zult, onder leiding van een ervaren collega, je vooral richten op het opstellen en geven van presentaties, het uitvoeren van (waarde-)analyses, het maken van (financiële) analyses en modellen, opstellen van long lists en het in kaart brengen van relevante markten. Essentieel hierbij is het verzamelen, bundelen en interpreteren van financiële en niet-financiële gegevens. Teams bestaan doorgaans uit 3 tot 5 mensen, waardoor elk teamlid van alle details in het proces op de hoogte is en ook moet zijn. Daarnaast zal je in een proces veelal hét KPMG aanspreekpunt zijn voor de klant (zowel extern als intern). Je komt terecht in een jong, enthousiast, ambitieus en snelgroeiend team van financiële professionals met een academische achtergrond.

Bij ons krijg je dan ook een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden afgestemd op de laatste ontwikkelingen in de markt.

Je hebt je academische opleiding (bijna) afgerond met goede resultaten en je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden. Business sense is je niet vreemd en je hebt een logische en pragmatische benadering voor het analyseren en oplossen van complexe vraagstukken. Gezien de hoge eisen van onze klanten en de veelal korte doorlooptijd van een proces zijn commitment, flexibiliteit en drive vereist. Verder moet je zelfstandig en effectief kunnen functioneren in een team en de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift uitstekend beheersen. Ook hecht je veel waarde aan het leveren van kwalitatief goed werk en heb je een professioneel kritische houding en een rechte rug. Tot slot heb je interesse in de wereld om je heen en ben je maatschappelijk betrokken.

Ons aanbod

KPMG Nederland maakt deel uit van het internationale KPMG-netwerk, wereldwijd toonaangevend in Audit, Tax en Advisory. Met een heldere visie, sterke waarden en gedreven mensen willen we onze solide positie verder verstevigen. Wij zijn ambitieus, deskundig en internationaal georiënteerd.

KPMG is een internationaal netwerk van bedrijven met persoonlijke aandacht voor medewerkers.  We hebben een sterke marktpositie. Onze mensen werken dagelijks intensief samen in een prettige en stimulerende omgeving voor aansprekende cliënten.

Persoonlijke ontwikkeling staat centraal bij KPMG. Met gerichte training, opleiding en coaching helpen we onze medewerkers te excelleren en het beste uit zichzelf te halen.

Bij ons krijg je dan ook een uitstekend pakket aan primaire en secundaire (een leaseauto, laptop, smartphone, onkostenvergoeding en een premievrij pensioen), arbeidsvoorwaarden afgestemd op de laatste ontwikkelingen in de markt.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de verantwoordelijke recruitment adviseur. Direct solliciteren? Klik dan op onderstaande 'solliciteer' button.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

https://vacatures.kpmg.nl/vacatures/details/consultantexecutive-corporate-finance/

Back to top
Cancel