Consultant Financial Management Mid Market

Company
KPMG
Type
Vacancy
Location
Amsterdam
Sector
Accountancy, Consultancy
Language
English
Website
www.kpmg.nl

Description

Consultant Financial Management Mid Market

De functie

Wil jij meebouwen aan de Trusted Advisor praktijk in Nederland en écht een verschil maken bij opdrachtgevers?
Wij zoeken gedreven Consultantsmet de specialisatie Financial Management om ons team te komen versterken. De standplaats is Amstelveen (werkgebied Noord-Holland).

De Trusted Advisor is dé middenmarkt adviseur bij (voornamelijk) audit-klanten. De klant in de middenmarkt verwacht een adviseur die hun organisatie begrijpt en heeft behoefte aan een klankbord voor organisatiebrede thematiek en aan een adviseur die een stap verder denkt richting de toekomst;

De trusted advisor trekt nauw samen met de accountant op en gezamenlijk leveren zij meer toegevoegde waarde (en daarmee kwaliteit) bij audit klanten. Tevens weet de trusted advisor alles van de audit klanten en verwijst door naar Advisory indien nodig.

Onze consultants voeren opdrachten uit op het gebied van het verbeteren van financieel management. Tot het veelzijdige speelveld van Financial Management behoren onder meer de organisatorische inrichting van de financiële functie, versnelling en verbetering van financiële rapportageprocessen en vraagstukken op het gebied van managementinformatie en besturing (zoals het opstellen van kostprijsmodellen). Daarnaast ben je ook betrokken bij opdrachten inzake het verbeteren van het werkkapitaal, het opstellen van financiële scenario analyses of het verbeteren van inzicht in winstgevendheid van producten of bedrijfsonderdelen.

Als Consultant verricht je onderzoek- en advieswerkzaamheden bij klanten en draag je de bouwstenen aan voor rapportages en presentaties. Naarmate je langer in dienst bent, raak je in toenemende mate betrokken bij het proces van oordeelsvorming en de totstandkoming van inhoudelijke adviezen. Dit betekent in de praktijk dat je een gevarieerd scala aan opdrachten met verschillende teams uitvoert en daarbij veel ervaring opdoet.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in kleine teams met gedreven collega’s, De opdrachten zijn voor klantorganisaties binnen diverse branches. De tijdsduur van deze opdrachten verschillen van enkele weken tot enkele maanden bij grote verandertrajecten.

Het profiel

  • Je hebt een afgeronde (post)academische opleiding (met goede studieresultaten) bij voorkeur bedrijfseconomie of bedrijfskunde en bent goed financieel onderlegd (het kunnen analyseren van financiële resultaten, het opstellen van financiële business cases, handigheid met Excel);
  • Je hebt 0 tot 3 jaar relevante ervaring opgedaan binnen een consultancybureau of in projecten bij vooraanstaande bedrijven in de Mid Market;
  • Je bent vakgedreven en op een gezonde manier ambitieus in alles wat je doet. Je laat een vraagstuk niet meer los voordat je de beste oplossing gevonden en uitgevoerd hebt;
  • Je bent een teamplayer met sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden;
  • Je bent analytisch en conceptueel, dit blijkt uit je studieresultaten, je doortastendheid en je verrassende aanpak van issues;
  • Als collega ben je betrokken en enthousiast, bij klanten ben je een prettige gesprekspartner;
  • Je beschikt over een gezonde dosis aan relativeringsvermogen en zelfreflectie;
  • Je beheerst Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift;
  • Je hecht veel waarde aan het leveren van kwalitatief goed werk en heb je een professioneel kritische houding en een rechte rug;
  • Tot slot heb je interesse in de wereld om je heen en ben je maatschappelijk betrokken.

Ons aanbod

KPMG Nederland maakt deel uit van het internationale KPMG-netwerk, wereldwijd toonaangevend in Audit, Tax en Advisory. Met een heldere visie, sterke waarden en gedreven mensen willen we onze solide positie verder verstevigen. Wij zijn ambitieus, deskundig en internationaal georiënteerd.

KPMG is een internationaal netwerk van bedrijven met persoonlijke aandacht voor medewerkers.  We hebben een sterke marktpositie. Onze mensen werken dagelijks intensief samen in een prettige en stimulerende omgeving voor aansprekende cliënten.

Persoonlijke ontwikkeling staat centraal bij KPMG. Met gerichte training, opleiding en coaching helpen we onze medewerkers te excelleren en het beste uit zichzelf te halen.

KPMG staat open voor alle talenten. Met de meest uiteenlopende competenties. Vrouwen en mannen. Jong en oud. Ongeacht je culturele achtergrond, seksuele geaardheid of arbeidsbeperking. Samen pakken we de uitdaging op. Met elkaar. Met de klant.

Bij ons krijg je dan ook een uitstekend pakket aan primaire en secundaire (laptop, smartphone, onkostenvergoeding en een premievrij pensioen), arbeidsvoorwaarden afgestemd op de laatste ontwikkelingen in de markt.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de verantwoordelijke recruitment adviseur. Direct solliciteren? Klik dan op onderstaande 'solliciteer' button.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

https://vacatures.kpmg.nl/vacatures/details/consultant-financial-management-mid-market/

Back to top
Cancel