Traineeship Deal Advisory

Company
KPMG
Type
Traineeship
Location
Amsterdam
Sector
Accountancy, Consultancy, Corporate Finance
Language
English
Website
www.kpmg.nl

Description

Traineeship Deal Advisory

De functie

Grijp je kans om ruime ervaring op te doen in de wereld van topdeals! Als trainee binnen Deal Advisory houd je je bezig met aansprekende (inter)nationale fusies, overnames en transacties die dagelijks het financiële nieuws halen. In twee jaar tijd maak je kennis met vier van de vijf disciplines binnen KPMG Deal Advisory. Daar leer je advies te geven in de strategie-, acquisitie-, verkoop-, waarderings- en financieringsfase van het dealproces. Elk halfjaar wissel je van discipline en kom je in een ander team terecht. Hierdoor ontwikkel je je in een rap tempo in de breedte tot een nóg betere consultant en bouw je een groot netwerk op.
 
Vijf Deal specialisaties

Persoonlijke ontwikkeling en begeleiding staan centraal in het Traineeship Deal Advisory. Diverse trainingen en opleidingen liggen ten grondslag aan het traineeship. Zo worden zowel je hard skills als soft skills getraind. Daarnaast krijg je een performance manager en een coach toegewezen. De performance manager is verantwoordelijk voor jouw persoonlijke ontwikkeling. De coach helpt jou wegwijs te maken in de organisatie en de verschillende disciplines. Daarnaast helpt hij/zij jou bij vragen, wensen en ambities. Na het tweejarig Traineeship Deal Advisory gaan we samen met jou in overleg in welke discipline en in welk team je precies gaat starten. Na het tweejarig traineeship zijn er al tal van mogelijkheden om namens KPMG naar het buitenland te gaan. Dit kan voor zowel korte als langere tijd. In het Traineeship Deal Advisory heb je de mogelijkheid om kennis te maken met de volgende specialisaties:
 
1. Financial Due Diligence (verplicht onderdeel)

Hier ben je hands-on betrokken bij het analyseren van overnamekandidaten en adviseer je grote (internationale) klanten bij het vormgeven van transacties. Hierbij lever je door een goede voorbereiding belangrijke input bij de onderhandelingen.
 
2. Mergers & Acquisitions

Bij M&A werk je aan (inter-)nationale fusies en overnames in de mid-market. Hierbij sta je bijvoorbeeld de verkopende partij bij vanaf de eerste zoektocht naar mogelijke geïnteresseerde investeerders, tot aan de onderhandelingstafel.
 
3. Valuations

In het Valuations team help je met waardeanalyses van (onderdelen van) organisaties, onder meer voor verkoop en aankoop, voor audit- en fiscale doeleinden en bij second opinions en disputen. Het betreft doorgaans bepalende momenten in de ontwikkeling van een onderneming.
 
4. Debt Advisory

In een veranderend financieringslandschap, waarbij, naast bankfinanciering, alternatieve financieringsbronnen steeds belangrijker worden, ondersteun je het Debt Advisory Team dat onafhankelijk adviseur is voor ondernemingen en de (internationale) kapitaalmarkt.
 
5. Strategy Group

Als onderdeel van due diligence trajecten helpt de Strategy Group klanten weloverwogen beslissingen te nemen bij een overname door het uitvoeren van markt- en concurrentie analyses, internationale benchmarks en analyse van het businessplan en de projecties van de onderneming. De projecten zijn high-impact en duren gemiddeld drie tot vijf weken.
 
Twee instroommomenten

Het Traineeship Deal Advisory start op twee momenten in het jaar: 1 maart en 1 september. Eventuele uitzonderingen in overleg.
 
Sollicitatieprocedure

  • Stap 1: CV en motivatiebrief

  • Stap 2: Capaciteitentest

  • Stap 3: Eerste gesprek met Recruitment Adviseur en Deal Advisory professional. Focus op CV, motivatie en fit.

  • Stap 4: Selectiedag

    • Twee interviews met beide keren twee Deal Advisory professionals
    • Een case ronde met drie Deal Advisory professionals
    • Partnergesprek

Het profiel

Heb jij je academische opleiding (bijna) afgerond met goede resultaten en beschik je over uitstekende analytische vaardigheden? Heb je daarnaast business sense en een logische en pragmatische benadering voor het analyseren en oplossen van complexe vraagstukken? Wil jij je snel ontwikkelen tot een consultant die alle aspecten van een deal beheerst? En een breed netwerk uitbouwen in een omgeving waar je werkt voor (inter)nationale klanten? Solliciteer dan direct voor het tweejarig Traineeship Deal Advisory van KPMG!

Ons aanbod

KPMG Nederland maakt deel uit van het internationale KPMG-netwerk, wereldwijd toonaangevend in Audit, Tax en Advisory. Met een heldere visie, sterke waarden en gedreven mensen willen we onze solide positie verder verstevigen. Wij zijn ambitieus, deskundig en internationaal georiënteerd.

KPMG is een internationaal netwerk van bedrijven met persoonlijke aandacht voor medewerkers.  We hebben een sterke marktpositie. Onze mensen werken dagelijks intensief samen in een prettige en stimulerende omgeving voor aansprekende cliënten.

Persoonlijke ontwikkeling staat centraal bij KPMG. Met gerichte training, opleiding en coaching helpen we onze medewerkers te excelleren en het beste uit zichzelf te halen.

Bij ons krijg je dan ook een uitstekend pakket aan primaire en secundaire (een leaseauto, laptop, smartphone, onkostenvergoeding en een premievrij pensioen), arbeidsvoorwaarden afgestemd op de laatste ontwikkelingen in de markt.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de verantwoordelijke recruitment adviseur. Direct solliciteren? Klik dan op onderstaande 'solliciteer' button.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

https://vacatures.kpmg.nl/vacatures/details/traineeship-deal-advisory/

Back to top
Cancel