Senior Risk Management Consultant

Company
Avantage Reply
Type
Vacancy
Location
Amsterdam
Sector
Consultancy
Language
English
Website
http://www.reply.com/en/topics/risk-regulation-and-reporting/

Description

Senior Risk Management Consultant

We zijn op zoek naar consultants met ervaring met (regulatory) Risk. Geïnteresseerd? Aarzel niet en solliciteer op deze uitdagende functie door je CV te sturen naar o.mccarthy@reply.com

Achtergrond Avantage Reply

Avantage Reply is onderdeel van de Reply Group, een beursgenoteerd consultancy bedrijf. Reply heeft wereldwijd meer dan 6.000 professionals in dienst en in 2016 bedroeg de omzet 780 miljoen euro.

Avantage bedient haar klanten in de financiële dienstverlening door middel van 14 kantoren in de EU en UK. We werken samen met financiële marktleiders en toezichthouders zelf. Daarnaast zetten we de technische know-how binnen Reply in, zodat we niet alleen kunnen adviseren over verandering, maar ook kunnen assisteren bij de implementatie. We hebben uitgebreide ervaring met:

 • Sector-brede projecten met betrekking tot wet- en regelgeving (inclusief advies, implementatie en due diligence);
 • Remediëringsactiviteiten (volgend op aanbevelingen van toezichthouders);
 • Organisatie veranderingen (e.g. voortvloeiend uit bijvoorbeeld fusies, overnames en afstotingen); en
 • Bedrijfsverbeteringen en optimalisatie (bijv. risicobereidheid, kapitaal optimalizatie en kostenbesparingen).

Sinds 2004 zijn we snel uitgegroeid van een kleine consultancy firma gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, tot een gerespecteerd pan-europees bedrijf, erkend door zowel toezichthouders als vele van de EU’s grootste financiële instellingen. Wij blijven vasthouden aan onze basisfilosofie om door middel van innovatie en een praktische insteek bedrijven te helpen met complexe wet- en regelgeving alsook andere vraagstukken. We verschillen van de grotere consultancy bedrijven vanwege onze subject matter focus en hebben een uitstekende reputatie, vanwege het leveren van resultaten op de voor onze klanten meest uitdagende vraagstukken.

Functie omschrijving

Je zult deel uitmaken van een dynamisch team, met gespecialiseerde kennis van en ervaring met Risk, Compliance, Finance (Capital Management en Regulatory Reporting), Treasury and Operations in de financiële dienstverlening. Je krijgt de kans te werken met toonaangevende klanten en op uitdagende projecten in de financiële dienstverlening en hier oplossingen te bieden op het gebied van o.a. implementatie van nieuwe regelgeving en klanten te assisteren met het voldoen aan nieuwe wet- en regelgeving.

Als Senior Consultant wordt er van je verwacht dat je:

 • Onze klanten ondersteunt in de uitdaging te voldoen aan wijzigingen in wet- en regelgeving en technische en functionele kennis verschaft inzake regulatory reporting (Basel III, Solvency II enz.);
 • Bijdraagt aan de ontwikkeling van regulatory risk advisory practice binnen de organisatie;
 • De scope van diensten die geboden wordt door Avantage Reply begrijpt en voortdurend nieuwe kansen ziet en ontwikkelt om aan de wensen van klanten te voldoen;
 • In de markt en bij klanten een ambassadeur bent voor Avantage Reply; en
 • De kans krijgt om bij te dragen aan de ontwikkeling van mensen door hen effectief te begeleiden, te coachen en toezicht te houden.

Competenties en vaardigheden

Onze mensen zijn de kern van ons bedrijf. We zoeken de volgende kerncompetenties in een senior consultant:

 • Onderwerp expertise – We zoeken naar mensen die minimal 4 jaar relevante professionele ervaring hebben regulatory reporting, financiële instrumenten en/of accountancy binnen het bankwezen. Daarnaast verwachten we van kandidaten dat ze een Master’sDegree hebben behaald in een relevant vakgebied (waaronder Toegepaste of Commerciële Wiskunde, Civiele techniek, Actuariële Wetenschappen, Natuurkunde, enz.), dat ze op de hoogte zijn van de basisconcepten en belangrijkste actuele wijzigingen in wet- en regelgeving en geïnteresseerd zijn in het uitbouwen van hun expertise door met ons mee te groeien.
 • Sector focus – We werken samen met financiële dienstverleners; inclusief zaken- en retail banken, vermogensbeheerders, custodians, depositories, verzekeraars en pensioenfondsen. We verwelkomen daarom graag kandidaten die al ervaring hebben in(één van) deze sectoren, met name hen die gewerkt hebben in front office, risk of compliance rollen, maar nemen ook kandidaten in overweging met een andere achtergrond, bijvoorbeeld als IT-er / IT provider binnen de financiële dienstverlening.
 • Technische kennis – We beschouwen het als een pluspunt wanneer de kandidaat technische en/of functionele kennis heeft van databases of diverse software platformen, zoals SAS, Risk Authority & Risk Confidence (Moody’s), FRS Data Foundation – Regpro, Riskpro & Finarch (Wolters Kluwer) en ervaring met SQL.
 • Thought leadership – We dagen onze consultants voortdurend uit om bij te dragen aan discussies binnen de branche en prikkelend commentaar te geven op kwesties die spelen binnen de sector door middel van white papers, “business breakfasts” en andere evenementen. We verwachten leergierigheid, enthousiasme om te groeien en een natuurlijke nieuwsgierigheid.
 • Innovatie en pragmatisme – We moedigen onze consultants aan altijd te blijven zoeken naar mogelijkheden tot verbetering en hun suggesties hiertoe te delen.
 • Opleveren van projecten – Onze consultants moeten in staat zijn complexe kwesties te analyseren en projecten en belanghebbenden te managen in uitdagende klantomgevingen. We zoeken naar consultants met bewezen vaardigheden op dit gebied, uitstekend time-management en communicatievaardigheden, naast een open en overtuigende persoonlijkheid.
 • Ondernemerschap – We verwachten van het hele team dat ze proactief bijdraagt aan de ontwikkeling van nieuwe activiteiten, door middel van het analyseren van trends binnen de sector, het ontwikkelen van nieuwe voorstellen en deze in de markt te zetten.Consultants die bereid zijn hun carrièrre en persoonlijke ontwikkeling in eigen handen te nemen, zullen de kans krijgen te excelleren en ons beloningssysteem reflecteert dit.
 • Verbondenheid met EU – We zoeken kandidaten die Nederlands en Engels uitstekend beheersen, aantoonbaar verbonden zijn met de EU (in bezit van een EU paspoort of visum en werkervaring binnen de EU) en die bereid zijn om te reizen voor onze klanten, m.n. binnen de Benelux, Frankrijk, Duitsland en VK.

Wat bieden we je?

 • We bieden een dynamische en uitdagende werkomgeving qua klanten en collega’s. Er is voldoende ruimte voor verdere ontwikkeling en training. Je krijgt de kans deel te nemen aan werkveldgerelateerde trainingen, evenementen te organiseren tesamen met toonaangevende instellingen en publicaties te schrijven
 • Mogelijkheden tot verdere ontwikkeling – we investeren in de ontwikkeling en groei van onze mensen, zodat ze zich maximaal kunnen ontplooien. Al onze huidige partners zijn gepromoveerd vanuit de organisatie zelf.
 • Geweldige werkplek - we zijn een niet-hiërarchische organisatie en juichen openheid, teamwork en het delen van kennis van harte toe, zowel binnen de eigen organisatie, als binnen de Reply groep.
 • Competitieve beloning – we bieden een concurrerend basis salaris en een flexible arbeidsvoorwaardenpakket. Daarnaast bieden we een scala aan beloningen en bonussen om onze waardering voor prestaties uit te drukken en persoonlijke incentives te harmoniseren met die binnen het bedrijf en van onze klanten.

Geïnteresseerd?

Stuur je CV en motivatiebrief per email aan Oscar Mccarthy: amsterdam@reply.com

Kijk ook op onze website voor meer informatie: www.reply.com/nl

Back to top
Cancel