Stagiair(e) Kenniscentrum

Company
Van Lanschot Kempen
Type
Internship
Location
Amsterdam
Sector
Corporate Finance
Language
English
Website
www.vanlanschotkempen.com

Description

Over de organisatie

Het verhaal van Van Lanschot Kempen is een boeiend verhaal over het oudste onafhankelijke financiële instituut van Nederland. We werken opgeteld al bijna vier eeuwen met grote toewijding en financieel vakmanschap aan de vooruitgang van onze klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen hebben met particuliere en institutionele klanten. Private Banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring. Duurzaam ondernemen speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zijn een integere wealth manager met respect voor de wereld om ons heen en met oog voor volgende generaties. We streven ernaar waarde te creëren voor onze belanghebbenden; niet alleen in financiële maar ook in sociale, ecologische en maatschappelijke zin.

We zijn de challenger van de markt en spelen snel, slim en proactief in op de ontwikkelingen in de markt om onze concurrenten net een stapje voor te zijn. We bouwen aan lange termijn relaties gebaseerd op wederzijds vertrouwen waarin we voor en met onze klanten het beste resultaat behalen. Onze visie staat daarom in het teken van klantverwachtingen waarmaken, maar liever nog overtreffen. Daarbij streven we ernaar om synoniem te staan voor topkwaliteit, uitstekende adviezen en maatwerkoplossingen. Mensen die ondernemen en altijd passie tonen voor hun werk krijgen bij ons alle kansen. Bij ons gebeurt het.

De functie

Het Kenniscentrum maakt onderdeel uit van Van Lanschot Private Banking. De afdeling bestaat uit vier medewerkers en neemt binnen Van Lanschot een centrale rol in. Het Kenniscentrum is verantwoordelijk voor de borging en verspreiding van relevante kennis op het gebied van financiële planning aan onze private bankers en zorgt ervoor dat deze kennis goed toepasbaar is voor de commerciële praktijk. Daarnaast is het Kenniscentrum verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse concepten op het terrein van financiële planning en vermogensstructurering. Het Kenniscentrum verzorgt ook presentaties aan onze cliënten. De medewerkers van het Kenniscentrum verzorgen de vermogensplanningen voor onze individuele cliënten van de afdeling BP&E (Business Professionals & Executives). Het betreft de partners van internationaal opererende accountants- en advocatenkantoren, zoals KPMG, PWC, Deloitte en EY, Loyens & Loeff, Stibbe, Allen & Overy en Baker & McKenzie. Kortom: namen van formaat en dat is ook typerend voor deze doelgroep. Al onze cliënten zijn mede-eigenaar van deze kantoren. De Executives die wij bedienen zijn dikwijls bestuurder of commissaris bij een beursgenoteerde onderneming. Deze groep heeft te maken met publiciteit, complexe wet- en regelgeving en toenemende eisen op het gebied van compliance. Tevens worden er vermogensplanningen gemaakt voor de afdeling Healthcare en de afdeling Private Office. Dit is de afdeling voor zeer vermogende relaties. 

Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het ondersteunen van de medewerkers van het Kenniscentrum bij diverse werkzaamheden, zoals: 
- De organisatie van het vaktechnisch seminar en het aanvragen van PE-punten
- Het beheren van de vakbladen en de bibliotheek
- Het voorbereiden van vermogensplanningen, lezingen en presentaties 
- De ontwikkeling en up to date houden van brochures 
- Het inplannen en de voorbereiding van het vaktechnisch overleg
- Het helpen schrijven bij blogs over actuele onderwerpen op fiscaal en/of civiel gebied


Het is een combinatie van administratieve taken en vakinhoudelijke werkzaamheden. Goede begeleiding en training on the job zorgen ervoor dat je je snel kunt ontwikkelen en veel kunt leren op het snijvlak van kennis en commerciële toepassing.

Functie-eisen

Werken bij Van Lanschot Kempen betekent op de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden: ondernemersgeest, vakmanschap, toewijding en specialisatie. Tevens voldoe je aan de volgende criteria:

  • Je volgt een WO/HBO-opleiding bedrijfseconomie/ financial services management of fiscaal-juridische studierichting en je hebt affiniteit met het bankwezen, financiële planning en Private Banking;
  • Je bent klantgericht en communicatief vaardig;
  • Je bent doortastend, gemotiveerd en kunt zowel zelfstandig als in een team werken;
  • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je bent accuraat, goed georganiseerd en initiatiefrijk, je ziet wanneer jij een bijdrage kunt leveren;

  • Je bent sociaal, bereid om zaken op te pakken;

  • Je beschikt over een goede vaardigheid in Powerpoint, Word en Excel. En goede beheersing van de Nederlandse taal;

    Het betreft een meewerkstage en je bent beschikbaar gedurende een periode van minimaal 20 weken.

Wij bieden

Van Lanschot Kempen is gericht op mensen. Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. Door persoonlijke begeleiding zorgen wij dat jij tijdens jouw stageperiode goede kansen krijgt. Weet jij deze kansen te pakken, dan zijn er volop mogelijkheden! Daar staat natuurlijk een passende stagevergoeding en ruime aandacht voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling tegenover. Wij investeren in onze professionals en staan voor onze mensen. Dit begint bij onze stagiairs die wij hoog in het vaandel hebben staan.

Interesse?

Neem dan contact met ons op. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Joep Wittebrood, Stagiair Talent Attraction & Development viaj.wittebrood@vanlanschotkempen.com

Back to top
Cancel