Analyst Corporate Advisory

Company
IBS Capital Allies
Type
Vacancy
Location
Amsterdam
Sector
Corporate Finance
Language
English
Website
http://www.ibsca.nl/

Description

Analyst Corporate Advisory

Heb jij passie voor corporate finance en private equity én een afgeronde universitaire opleiding in Finance, Strategy of Economie? Wil je graag werken bij een groeiend bedrijf met een bewezen track record? Dan is IBS Capital Allies wat voor jou.

Als Analyst bij onze afdeling Corporate Advisory/Alternative Investments zit je dicht op het vuur en lever je een wezenlijke bijdrage aan onder meer corporate finance trajecten, fondsinvesteringen en directe investeringen.

Wie zijn wij?

Wij bieden als allround financiële dienstverlener asset management, fiduciair management, fund management, direct investments en corporate advisory diensten aan. Vanwege de succesvolle combinatie van deze diensten zijn wij een unieke speler in de financiële dienstverlening. Met zo’n 50 professionals en € 2,5 miljard assets under management zijn we één van grootste onafhankelijke asset managers van de Benelux.

Corporate Advisory & Alternative Investments

Het team waar je deel van gaat uitmaken is verantwoordelijk voor zowel de corporate advisory diensten als voor de (alternatieve) investeringsactiviteiten van IBS.

Corporate Advisory adviseert ondernemers die de groeiplannen voor hun bedrijf willen realiseren en ondernemers die hun bedrijf succesvol hebben opgebouwd en willen verkopen. Wij begeleiden herfinancierings-, koop-, en verkooptrajecten van start tot eind en we hebben daarmee meerdere internationale en nationale transacties succesvol afgerond.

Met Alternative Investments richten wij ons op het structureren van zowel fondsinvesteringen (Fund Management) als directe investeringen in bedrijven (Direct Investments). We selecteren investeringsmogelijkheden, structureren de fondsen en de transactie, selecteren investeerders en coördineren het gehele investeringstraject. We hebben dit onder andere gedaan voor Nordian, AlpInvest Secondaries Fund VI en Apollo EPF III. Na het realiseren van de investering is IBS verantwoordelijk voor het beheer van de investering gedurende de gehele looptijd.

Functieomschrijving

In deze functie werk je zowel aan corporate finance trajecten als aan fondsinvesteringen en directe investeringen. De combinatie van deze werkzaamheden creëert een leerzame en uitdagende werkplek waarbij er veel aandacht wordt besteed aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling binnen deze vakgebieden. Wat houdt dit in?

§  Je bent actief betrokken bij alle stadia van het corporate finance proces waaronder i) opstellen van diverse financiële modellen zoals waarderingsmodellen en operationele modellen, ii) opstellen van informatie memoranda op basis van interactie met cliënten en derde partijen, iii) analyseren van gehele bedrijven en industrieën, en iv) het begeleiden en leiden van due diligence trajecten.

§  Je analyseert en identificeert fondsinvesteringsmogelijkheden en directe investeringen mogelijkheden.

§  Daarnaast ben je actief in alle stadia van het investeringsproces waaronder het uitvoeren van financiële analyses, het modelleren en structuren van investeringen en het begeleiden en leiden van due diligence trajecten.

§  Je ondersteunt en werkt samen met de portfoliobedrijven bij het realiseren van hun (groei)strategie.

§  Je bent actief betrokken bij het managen, ondersteunen en de administratie van fondsen en portfoliobedrijven.

§  Je houdt je bezig met de voorbereiding en uitvoering van korte- en lange termijn exit strategieën.

Wie ben jij?

Je hebt een aantoonbare passie voor corporate finance en private equity. Daarnaast ben je analytisch en kwantitatief onderlegd en ben je communicatief vaardig. Je vindt het leuk om in een groeiend bedrijf mee te bouwen aan de toekomst. Herken jij je hierin, kijk dan hieronder of jij aan alle criteria voldoet:

§  Afgeronde universitaire opleiding met een master in Finance, Strategy of Economie met excellente academische resultaten.

§  Passie voor corporate finance en private equity.

§  Bij voorkeur ervaring met corporate finance of private equity, in de vorm van een stage of commissie of wellicht ben je al werkzaam in de financiële wereld.

§  Analytisch sterk en kwantitatief onderlegd met commercieel denkvermogen.

§  Communicatief en sociaalvaardig, sterke netwerker.

§  Ondernemend en flexibel.

§  Begrijpen van en verbinding kunnen maken met ondernemers en investeerders.

§  Floreert in een omgeving met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

§  Beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en schrift.

§  Je bent ambitieus en hebt geen ‘9 to 5’ mentaliteit.

Contact

Ben jij klaar voor het echte werk? Mail je motivatiebrief en C.V. naar onze HR Manager Marije Bot, marije.bot@ibsca.nl. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact op met JacobJan van Duijvenvoorde, jacobjan.vanduijvenvoorde@ibsca.nl of bel 020 – 514 17 80.

Back to top
Cancel