Stagiair(e)s junior business analisten

Company
Innovation Quarter
Type
Internship
Location
Den Haag
Sector
Consultancy, Corporate Finance, Government
Language
English
Website
https://www.innovationquarter.nl/

Description

Beschrijving
Als junior business analist ondersteun je het team bij het investeringsproces. Je helpt bij het analyseren van nieuwe proposities die op zoek zijn naar een financiering vanuit IQ Capital, je maakt financiële modellen en voert marktanalyses uit. Je bent van begin tot eind betrokken bij de investering en krijgt dus de kans om het gehele investeringsproces onder begeleiding van een ervaren investment manager mee te maken.

Daarnaast ga je als junior business analist samen met het investeringsteam aan de slag met het State of the Incubator project. Hierbij wordt een overzicht gemaakt van alle incubators en bijbehorende startups in Zuid-Holland. Je bent verantwoordelijk voor het in kaart brengen van het start-up ecosysteem in de regio, welke spelers zijn hierin actief, wat is hun product/oplossing, wat is de commerciële status en financieringsbehoefte. Je gaat samen met een lid van het investeringsteam op bezoek bij de bedrijven om kennis te maken en meer te leren over de business.

Deze en andere werkzaamheden maken onderdeel uit van deze uitdagende en leerzame functie:

 • Het interviewen van startups;
 • Het beoordelen van businessplannen;
 • Het maken van marktanalyses en financiële analyses;
 • Deelname aan startup events.

Functie-eisen

 • Student(e) WO MSc of in laatste fase BSc – bij voorkeur een financiële (Economie, Finance, Bedrijfskunde) of technische studierichting;
 • Uitstekende kennis van Excel en Microsoft Office;
 • Basiskennis van financiële bedrijfsvoering (resultatenrekening, balans, kasstroomoverzicht);
 • Affiniteit met innovatie, technologie en venture capital;
 • Zelf-startend, analytisch, ondernemend en resultaatgericht;
 • 4 of 5 dagen per week beschikbaar voor een periode van 4-6 maanden;
 • Deze stage is niet geschikt als afstudeerproject, tenzij het State of the Incubator project als afstudeerproject gebruikt kan worden.

Ons aanbod

Werken bij InnovationQuarter betekent zelfstandig werken in een uitdagende en dynamische organisatie. InnovationQuarter bestaat inmiddels ruim 4 jaar. Kenmerkend voor onze organisatie zijn hard werken, een informele werksfeer, inmiddels 70 toegewijde professionals en de ambitie om het verschil te willen maken. InnovationQuarter biedt je een stagevergoeding van € 586,= bruto per maand. We streven ernaar qua inhoud, looptijd van de stage en startdatum (in overleg, maar bij voorkeur zo snel mogelijk) zoveel mogelijk aan te sluiten bij het lopende curriculum van de kandidaat voor deze stageplaatsen.

Interesse? Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur ons dan je motivatiebrief en cv via vacatures@innovationquarter.nl. Heb je vragen over deze stage, neem dan contact op met Thijs Schaap 06-57392397.

Back to top
Cancel