Scriptiestage WO-student Accountancy bij de Auditdienst Rijk (ADR)

Company
ADR
Type
Internship
Location
Den Haag
Sector
Accountancy
Language
English
Website
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijksoverheid/auditbeleid/auditdiensten

Description

Ben jij master student Accountancy  en wil jij jouw studie afronden met een interessante scriptiestage?

Bij de Auditdienst Rijk kan je afstuderen op het onderwerp van jouw keuze of kunnen we je helpen om samen tot een interessant onderwerp te komen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om mee te lopen met onderzoeksopdrachten, zodat je je kennis kan toetsen in de praktijk en ervaart hoe het is om te werken bij de interne auditdienst van de Rijksoverheid.

Wat doet de ADR?

De ADR is de interne auditor van de Rijksoverheid. Daarnaast is de ADR de audit autoriteit voor de Europese Commissie in Nederland. Dit betekent dat we onderzoeken doen naar actuele bestuurlijke, financiële en politieke vraagstukken. Ons doel is om de ambtelijke en de politieke top van de Rijksoverheid goed te ondersteunen door gedegen onderzoek te doen. Onze financials zijn volop bezig met de jaarrekeningcontrole van de ministeries en de agentschappen. Zo kan het zomaar zijn dat je als stagiair door de gevangenis loopt voor je controle! Daarnaast is ons data-analyse team volop in ontwikkeling en zijn we bezig zoveel mogelijk vormen van data te analyseren. Uiteraard staat de ADR ook volop open voor jouw eigen ideeën. 

Meer informatie over onze organisatie vind je op: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijksoverheid/auditbeleid/auditdiensten

Hoe ziet je scriptiestage eruit?

Tijdens je scriptie krijg je uiteraard een persoonlijke begeleider die je begeleidt bij het schrijven van je scriptie. Naast het schrijven van je scriptie is het ook mogelijk om mee te lopen op de opdrachten die wij uitvoeren. Zo krijg je mee wat voor soort opdrachten de ADR als interne auditor uitvoert en kun je je theoretische kennis testen en inbrengen. Op deze manier kun je ook proeven van het Audit Traineeship dat wij binnen de ADR kennen. Nieuwsgierig naar ervaringen van starters bij de ADR?

Op http://www.werkenvoornederland.nl/over-de-rijksoverheid/ik-werk-voor-nederland (onder ministerie van financiën) vind je enkele van hun ervaringen.

Vanzelfsprekend krijg je een marktconforme stagevergoeding.

Ben je geïnteresseerd en/of heb je nog vragen?  Mail dan naar: adrstages@minfin.nl

Back to top
Cancel