The Associate Academy

Company
PwC
Type
Traineeship
Location
Overig
Sector
Accountancy
Website
www.pwc.nl

Description

Hét accountancy traineeship

Als je als accountant start bij PwC volg je ons tweejarig opleidingsprogramma The Associate Academy, hét accountancy traineeship. Je wordt intensief begeleid door een persoonlijke coach en doet ruime ervaring op met verschillende werkzaamheden bij diverse klanten. Je maakt in de volle breedte kennis met het accountancyvak, maar gaat ook snel de diepte in. Door de teamgeoriënteerde en ervaringsrijke introductie bij PwC bouw je aan een hecht netwerk en word je optimaal opgeleid.

Als Associate ligt jouw focus op het controleren van jaarrekeningen en het beoordelen van interne controleprocessen en systemen van verschillende klanten. Tijdens interimcontroles leg je interviews met klanten vast, breng je processen in kaart en vertaal je problemen in bedrijfsgerichte oplossingen. In de eindejaarscontrole controleer je de financiële gegevens in de jaarrekening en analyseer je delen hiervan. Je werkt in teamverband voor de klant, maar komt ook vaak samen met je mede-associates voor trainingen, opleidingen en leuke activiteiten.

Uniek aan dit traject is dat je de optie hebt om te starten als Associate in een combinatietraject Audit en CMAAS. Je wisselt dan ‘CMAAS’ (Capital Markets and Advisory Accounting Services) projecten af met audit projecten. 

Bij CMAAS adviseer je internationaal opererende en beursgenoteerde bedrijven op het gebied van waarderingen, financiële instrumenten, treasury, accounting advice en capital market transacties.

Bekijk hier meer informatie over dit combinatietraject. 

Daarnaast heb je ook de optie om de helft van jouw werktijd in te zetten voor Corporate Responsibility projecten.

Wat biedt The Associate Academy jou?

Je kunt kiezen uit vijf Associate Academy locaties in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven of Zwolle. Je hebt veel contact met je coach, je mede-associates uit dezelfde jaarlaag en natuurlijk de collega’s in de Business Unit waar je voor werkt. Als Associate ontvang je een fulltime salaris. Je werkt vier dagen per week en op vrijdag volg je colleges voor je Master of Post-Master, die door PwC wordt vergoed. Verder krijg je:

  • Een ervaringsrijke introductie bij PwC, in de volle breedte en diepte van het accountantsvak.
  • Intensieve opleidingsmogelijkheden in theorie en praktijk.
  • Persoonlijke coaching en begeleiding door geaccrediteerde coaches.
  • Voortdurend inzicht in jouw persoonlijke ontwikkeling. In je eigen PwC-Professional dossier leg je jouw ervaringen en ontwikkeling vast, zodat je op elk moment kunt intensiveren of bijsturen.
  • De optie om te starten als Associate in een combinatietraject Audit en CMAAS. Je wisselt dan ‘CMAAS’ (Capital Markets and Advisory Accounting Services) projecten af met audit projecten.
  • De optie om de helft van jouw werktijd in te zetten voor Corporate Responsibility projecten.
  • Een teamgeoriënteerde aanpak, waarin je contact met je jaarlaag houdt en een hecht netwerk bouwt.
  • Afwisseling in werkzaamheden en marktsectoren.

Solliciteer nu!

In vijf stappen naar een plaats in The Associate Academy:

Stap 1. Online sollicitatie
Heb jij een afgeronde HBO BSc of WO MSc Accountancy én belangstelling om vanaf september 2019 in te stromen als Associate bij PwC in AmsterdamUtrechtRotterdamZwolle of Eindhoven? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatie en cv in, waarna wij contact met je opnemen. Na een zorgvuldige afweging hoor je of we je opnemen in de verdere procedure.

Stap 2. Online assessment
Het online assessment bevat drie onderdelen: capaciteitentest, persoonlijkheidsvragenlijst en motivatie vragenlijst. Het geeft ons een beeld van jouw voorkeursgedrag in allerlei situaties en van jouw verbale en cijfermatige vaardigheden. Die zijn van groot belang bij het uitoefenen van het accountantsvak. Als jouw uitslag van het online assessment bekend is, hoor je of we je uitnodigen voor het eerste sollicitatiegesprek.

Stap 3. Persoonlijke kennismaking
In een eerste kennismaking - vaak face-to-face, maar ook wel eens telefonisch - horen we graag jouw duidelijke motivatie om als Associate bij PwC aan de slag te gaan. We gaan niet alleen in op jou als persoon, maar bespreken ook jouw toekomstmogelijkheden bij PwC. Uiteraard staan we open voor alle vragen die jij hebt, dus zorg dat je deze paraat hebt. Op basis van dit gesprek hoor je of we je uitnodigen voor een diepte interview.

Stap 4. Diepte interview
Het diepte interview heb je met een recruiter en een partner van de business unit waarin je aan de slag gaat. Met hen spreek je uitgebreid over jouw vaardigheden en de wederzijdse verwachtingen. Na dit gesprek krijg je van ons bericht of we jou een contract aanbieden.

Stap 5. Aanbod
Als jij het aanbod doorgenomen hebt en ermee akkoord gaat, maken we alles formeel in orde en verwelkomen wij jou per eerstvolgende startdatum als Associate bij PwC. Je neemt dan automatisch deel aan The Associate Academy.

Bekijk hier de vacature voor:

Back to top
Cancel