Back to top

Intro from FSR on Vimeo.

go to website for:

Students Companies Alumni

go to website for:

Students Companies Alumni

Testimonial Jennifer Kester - BDO

Jennifer Kester 060.jpg

"Door als werkstudent bij BDO aan de slag te gaan, weet ik nu echt zeker dat accountancy de juiste keuze is voor mij".

Jennifer Kester startte haar carrière in de Accountancy al tijdens haar derde jaar bachelor Bedrijfskunde door als werkstudent aan de slag te gaan. Ze vertelt over haar keuze voor Accountancy en haar ervaringen in de auditpraktijk van BDO Rotterdam.

"Na de middelbare school dacht ik al na over accountancy, maar wist ik nog niet helemaal zeker of ik de rest van m'n leven in de accountancy wilde werken. Daarom heb ik in eerste instantie gekozen voor een studie Bedrijfskunde. Ik had dan in ieder geval een opleiding in de juiste richting, maar ik kon in principe nog alle kanten op. De vacature als werkstudent bij BDO kwam precies op het juiste moment. Ik was bezig met mijn derde jaar bachelor en moest gaan bedenken welke master ik wilde gaan doen. Door het werkstudentschap bij BDO ben ik erachter gekomen dat accountancy echt mijn vakgebied is."

De eerste weken bij BDO

"Het lijkt al weer behoorlijk lang geleden. Ik startte met drie andere studenten. De eerste dag kregen we een introductiecursus. Je krijgt dan uitleg over de programma's waarmee wordt gewerkt, hoe we zaken vastleggen en wat je kunt verwachten van de werkzaamheden die je gaat verrichten. Daarna ging het eigenlijk vrij snel en mocht ik al snel mee naar klanten. In de praktijk merkte ik dat Bedrijfskunde een voornamelijk theoretische opleiding is, maar gelukkig had ik hele leuke collega's die me graag wilden uitleggen wat er precies van mij verwacht werd. De sfeer bij BDO is zoals je bij een Rotterdams kantoor kunt verwachten, lekker recht voor z'n raap en iedereen zegt waar het op staat. Iedereen is bereid om zich voor de volle honderd procent in te zetten. We zorgen er met zijn allen voor dat een opdracht tot een goed einde komt. Ik vind het zelf heel prettig om in zo'n sfeer te werken. De meeste collega's zijn van ongeveer dezelfde leeftijd. We hebben regelmatig feestjes of gaan lekker een avondje stappen."

Divers klantenpakket

"De werkzaamheden die voor een klant moeten worden verricht worden verdeeld over het team en het is erg afhankelijk van de grootte van de klant en de omvang van bepaalde posten wat je precies moet doen. Mijn klantenpakket is heel divers, ik heb een aantal grote klanten, middelgrote en kleinere klanten, die allemaal werkzaam zijn in verschillende sectoren. De diversiteit en het contact dat je hebt met klanten maakt het werk bij BDO zo leuk."

Previous page

Share

Our partners

powered by HVMP Internet Marketing