Back to top

Intro from FSR on Vimeo.

go to website for:

Students Companies Alumni

go to website for:

Students Companies Alumni
1466521804_imageedit_5_6300486229.png

Main Capital

Main Capital Partners is een private equity onderneming gericht op software bedrijven in de Benelux en Duitsland. Wij investeren op twee manieren in onze portfolio ondernemingen. Wij verschaffen groeikapitaal en participeren in MBO's. Wij zien onszelf graag als een entrepreneurial investor, die de taal van de ondernemer spreekt en actief haar portfolio bedrijven helpt met het bereiken van duurzame, winstgevende groei. Specifieke punten waar wij ervaring mee hebben is het verder internationaliseren van bedrijven, het doen van add-on acquisities, het ombouwen van het business model van eenmalige omzetstromen naar terugkerende omzetstromen en het verder professionaliseren van de onderneming.

Taakomschrijving
Wij bieden een afgestuurde WO student bedrijfskunde of economie een startersfunctie als analyst. Voor WO studenten in hun laatste jaar bieden wij een interessante meeloopstage binnen onze organisatie. Je zal in contact komen met de verschillende facetten van het investeringsproces. Zo zal je meehelpen met het maken van marktanalyses, het maken van financiële analyses van potentiële investeringen en het zoeken naar potentiële investeringen. Main Capital heeft ook jaarlijks de Main Software 50, waarbij de Nederlandse software markt wordt onderzocht. Ook hier bij kun je assisteren.

Verantwoordelijkheden:

  • Het in teamverband werken aan investeringstrajecten. Veelal wordt gewerkt aan een project met een team bestaande uit een analist, en een Partner.
  • Het analyseren en inzichtelijk maken van (cijfermatige) informatie, het opzetten en analyseren van (financiële) modellen en informatie.
  • Het (mede) uitvoeren van marktanalyses
  • Het vervaardigen van PowerPoint (strategie)presentaties
  • Het assisteren bij een onderzoek naar de Nederlandse software markt.
  • Het assisteren van de analisten en Partners

Profiel starter/student
Wij zijn op zoek naar een afgestudeerde starter bedrijfskunde of (bedrijfs) economie voor de analyst functie. Voor de stage zoeken we een student(e), die zich in het laatste jaar van zijn/haar studie bevindt. Verder zoeken wij iemand met de ambitie om zich verder te ontwikkelen die bovendien sterk commercieel ingesteld is en analytisch sterk. Vloeiend Engels en Nederlands is belangrijk. Duits is een plus. Het kunnen werken in teamverband is een vereiste. Tenslotte is een proactieve en ondernemende instelling van groot belang.

Solliciteren
Om te reageren op deze vacature ontvangen wij graag een curriculum vitae, motivatiebrief en cijferlijsten van genoten opleidingen op zowel de universiteit als de middelbare school.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Contactgevens:
Contactpersoon : Sven van Berge Henegouwen
Postadres : Paleisstraat 6
Postcode + Plaats : 2514 JA Den Haag
Telefoon : 070-324 34 33
E-mail : sven@main.nl
Website : www.main.nl

Our partners

powered by HVMP Internet Marketing

Add reminder

When setting a reminder, several days before the deadline you will receive an e-mail as a reminder.